У Харкові підтримають театри: додатково виділять понад 23 мільйони гривень

У Харкові працівники театрів мають отримувати зарплати вчасно

У Харківській області обговорили питання про розподіл бюджету на 2021 рік. Про це повідомили в пресслужбі Харківської облради.

За словами заступника директора Департаменту культури та туризму облдержадміністрації Олександра Костіна, у 2021 році вже виділено 54 млн грн із обласного бюджету на фінансову підтримку театрів і театрально-концертних установ.

Однак до кінця травня цих грошей не вистачить, тому в облраді підготували проєкт щодо перерозподілу видатків обласного бюджету і виділили театрам ще понад 23,5 млн грн.

При цьому голова Постійної комісії Віталій Гагарін підкреслив, що співробітники театрально-концертних установ повинні отримувати зарплати вчасно.

Члени комісії підтримали проєкт щодо розпорядження про перерозподіл бюджетних витрат.

Нагадаємо, Тимчук на тлі скорочення фінансування сфери культури в регіоні заявила, що зарплати працівників театру в середньому складають близько 16 тисяч гривень.

Однак, за словами самих співробітників, згідно з тарифною сіткою навіть з урахуванням усіх надбавок за академічність і вислугу років виходить 8 тисяч 913 гривень. Після цього актори вирішили порахувати, скільки заробляє сама губернатор. Відповідний пост опублікувала активістка Юлія Петриченко.

"Як то кажуть, "рахувати чужі гроші - заняття дурнів і ледарів". Голова ХОДА днями порахувала гроші харківських акторів. Повернувшись до класики, скажу: "Зауважте, не я це запропонувала!" - написала вона і додала, що за 2019 рік згідно зі щорічною декларацією Тимчук її зарплата склала 430 тисяч 518 гривень, тобто приблизно 35 тисяч гривень на місяць.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися