У Харкові екопарк випустив оленів на свободу (ВІДЕО)

Гостей Фельдман Екопарку попросили не лякати оленів

В районі екопарку жителі натрапили на оленів. Виявилося, що це запланована акція. Подробиці розповіли в пресслужбі Фельдман Екопарку.

У закладі зазначили, що всього на свободу випустили трьох самок і самця. При цьому дівчатка пішли в ліс відразу, а хлопчик вирішив погуляти по території. Швидше за все, саме його жителі й побачили біля екопарку (на відео нижче).

Місцевих мешканців попросили не лякати оленів під час прогулянки по території екопарку та дотримуватися дистанції. Річ у тім, що тварини в природному середовищі можуть напасти на людину чи дуже перелякатися.

"Тварини цього виду живуть у деяких районах Харківщини, зокрема у Дворічанському районі, їх можна зустріти й у Дергачівському. Оленів розводять у мисливських господарствах для вольєрного полювання, проти якого ми категорично виступаємо.

Випущені нами тварини житимуть у природному середовищі в безпеці - полювання на нашій території не проводиться. Вони збагатять біорізноманіття лісової частини екопарку, а заодно почистять підлісок від молодої зелені", - розповіли в екопарку та додали, що раніше вони вже випускали в природне середовище існування білок, фазанів і кілька козуль.

Нагадаємо, в Харківській області ремонтують міст на 12 км дороги М-20 Харків - Щербаківка поблизу Фельдман Екопарку. Ця траса веде на Бєлгород. Роботи киплять по одній половині дороги.

На мосту працює ТОВ "МОСТСТРОЙКОМ". Його співробітники вже демонтували половину проїжджої частини. Наразі там ремонтують опори, прогонові будови, пристрої конусів, а також продовжують готуватися до влаштування асфальтобетонного покриття.

За суботу та неділю ремонтники ізолювали частину мосту. Рух автомобілів організували в реверсному режимі. Усі роботи планують завершити до кінця 2021 року.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися