Коли Харків вийде з червоної зони: Чиновник акуратно уникнув відповіді

За словами чиновника, в Харкові почали спостерігати деякі позитивні зрушення

Скоро може стати актуальним питання виходу Харкова з червоної зони карантину. Про це, 23 квітня, розповів радник голови Харківської обласної державної адміністрації Олександр Галацан, передає "Суспільне".

Чиновник зазначив, що всі оцінки, які він дає дуже обережні та можливо взагалі тільки його власні. За його словами, зараз ми почали спостерігати в Харкові деякі позитивні зрушення: стало менше госпіталізацій людей з пневмонією та рідше стали викликати бригади екстреної медичної допомоги. Так нібито раніше було понад 170 госпіталізацій з пневмоніями щодня, а 23 квітня та 22 квітня - 148, 103 відповідно.

На конкретне питання, коли ж Харківська область вийде з червоної зони чиновник відповів обережно: "За офіційною статистикою лабораторного центру певні позитивні зрушення спостерігаються, тому я сподіваюся, що через кілька днів це питання може стати актуальним".

Нагадаємо, в Харківській області станом на 23 квітня коронавірус виявили у 1137 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 130 273 осіб. За добу коронавірус забрав 31 життя. За весь період пандемії в області загинуло 2528 хворих, видужала - 100490, знаходяться під наглядом медиків - 27255 осіб.

Раніше "Коментарі" повідомили, що на четверту сесію Харківської міської ради запросили всесвітньо відомого дитячого лікаря Євгена Комаровського, який розповів депутатам про особливості лікування та поширення коронавірусу в Україні та закликав їх доносити цю інформацію до своїх виборців. Також лікар звернувся до депутатського корпусу міста Харкова з двома проханнями: одна - від імені лікарів та місцевих жителів, друга - особисто від себе.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися