Попри карантин, віруючі заповнили храми в Харкові (ФОТО)

Харків'яни зібралися, щоб присвятити гілочки верби

У Харкові сьогодні, 25 квітня, православні християни заповнили храми. Люди зібралися, щоб привітати один одного з Вербною неділею та освятити гілочки верби. Відповідні фотографії очевидці опублікували в соцмережах.

Вербна неділя - це свято, яке присвячено входу урочистого входу Ісуса Христа в Єрусалим. Якщо вірити священному писанню, Месія верхи на ослі в'їхав в місто, щоб добровільно принести себе в жертву заради спокутування людських гріхів. У цей день православні християни вітають один одного зі святом, а також відвідують церковну службу, а після освячують гілочки верби, які повинні охороняти будинок від пожеж і повеней, а господарям дарують здоров'я і захищають в принципі.

Нагадаємо, Харків nf область все ще знаходяться в червоній зоні карантину. На 25 квітня коронавірус виявили у 954 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 132 191 особи. За добу коронавірус забрав 22 життя. За весь період пандемії в області загинуло 2579 хворих, видужала - 102 666, знаходяться під наглядом медиків 26 946 осіб. Також у Харківській області щеплення від коронавірусу отримали вже 20 477 осіб.

Раніше "Коментарі" розповіли, що на четверту сесію Харківської міської ради запросили всесвітньо відомого дитячого лікаря Євгена Комаровського, який розповів депутатам про особливості лікування та поширення коронавірусу в Україні та закликав їх доносити цю інформацію до своїх виборців. Також лікар звернувся до депутатського корпусу міста Харкова з двома проханнями: однієї - від імені лікарів та місцевих жителів, другий - особисто від себе.




Елена

27 квітня 2021, 13:11

Ждеммрабо

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися