Коли Харківщина вийде з червоної зони: Мерія дала позитивну відповідь

Чиновник пояснив високу смертність в Харківській області

Харківська область може вийти з "Червоної зони" карантину вже в кінці тижня. Про це розповів радник голови ХОДА Олександр Галацан на брифінгу, який відбувся 26 квітня, передає кореспондент МГ "Об'єктив".

За словами чиновника, зараз у регіоні спостерігається зменшення кількості пневмоній. Галацан вважає, що цьому сприяють посилені карантинні обмеження та "орієнтація первинної ланки на роботу з практичними рекомендаціями".

На питання про високу смертність у  регіоні від коронавірусу чиновник заявив, що люди повинні навчитися "працювати" з сімейними лікарями. Проблема в тому, що зараз найчастіше вмирають люди на 3 чи 4 тижні хвороби, а в лікарню вони звертаються тільки на 10-й, 12-й або навіть 14-й день. Він також зазначив, що найчастіше так вмирають люди похилого віку.

Крім цього Галацан підняв важливу проблему. У Харківській області у багатьох жителів немає сімейного лікаря, вони не уклали декларацію або взагалі лікуються якось "по чутках". Дані нюанси часто призводять до дуже тяжких наслідків. Тому чиновник закликав людей активно телефонувати медикам, щоб вони допомогли.

Нагадаємо, в Харківській області станом на 26 квітня коронавірус виявили у 313 осіб. В області COVID-19 діагностували вже у 132 504 осіб. За добу коронавірус забрав 36 життів. Тепер за весь період пандемії в області загинуло 2615 хворих, видужала - 103453, знаходяться під наглядом медиків - 26436 осіб.

Раніше "Коментарі" розповіли, що на четверту сесію Харківської міської ради запросили всесвітньо відомого дитячого лікаря Євгена Комаровського, який розповів депутатам про особливості лікування та поширення коронавірусу в Україні та закликав їх доносити цю інформацію до своїх виборців. Також лікар звернувся до депутатського корпусу міста Харкова з двома проханнями: однієї - від імені лікарів та місцевих жителів, другий - особисто від себе.




Харьковчанка

26 квітня 2021, 16:55

Вы понимаете разницу между мэрией и ОГА? Похоже нет...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися