У 2020 році харків'яни будуть їздити на нових тролейбусах. Подробиці

Харків у 2020 році закупить півсотні нових тролейбусів

У 2020 році Харків отримає нові тролейбуси і вагони метро. Про це повідомили в прес-службі Харківської міської ради.

У Харкові тільки за два роки, 2019 і 2020, збиралися купити 57 нових тролейбусів. Витратити на них планували кредитні гроші ЄБРР. Станом на початок поточного року 43 тролейбуса куплені, 38 з них вже перевозять пасажирів. На сьогоднішній день в планах придбати ще 48 штук, 12 з них - двосекційні.

Крім того, в Харкові з'являться нові вагони метро. За планом їх буде 120 штук. На оновлення рухомого складу метрополітену витратять кошти з різних джерел. Також у планах - продовжити будівництво нових станцій метро - "Одеська" і "Державінська".

Зазначимо, за даними мерії, вже близько 90% об'єктів нерухомості, які знаходяться у районі, де з'являться станції метро "Державінська" і "Одеська", викуплені. 80% власників вже переїхали в нове житло. Ще 25 харків'ян подали позови до суду, щоб оскаржити викупну вартість об'єктів, з 12 з них місто знайшло компроміс. У 13 випадках продовжується проведення оціночних експертиз.

Нагадаємо, як повідомляв раніше портал "Коментарі. Харків", комунальне підприємство "Харківський метрополітен" витратить майже 72 мільйони гривень на ремонт і техобслуговування ескалаторів, укласти договір планують з "улюбленим" підрядником.

Приєднуйтесь до нас у Telegram - Пульс Харкова - та будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися