Помер відомий харківський музикант і почесний громадянин

У віці 79 років пішов із життя Валерій Алтухов

Сьогодні, 29 квітня, помер директор Харківського державного музичного ліцею та почесний громадянин Харкова Валерій Алтухов. Про це повідомили в пресслужбі Харківської міськради та висловили свої співчуття.

c-RIR8gJM97EWh2Zr5N_8sgSv.jpg

"Прийміть щирі співчуття у зв'язку з непоправною втратою. Валерій Миколайович все своє життя присвятив музиці, вихованню та пошуку талановитих учнів. Він був різнобічним педагогом і музикантом, який усі свої знання, вміння та творчі напрацювання вкладав у своїх вихованців. Пам'ять про Валерія Миколайовича назавжди залишиться в серцях усіх, хто його знав. Сумуємо разом з вами", - написали в мерії.

Зазначається, що Валерій Миколайович Алтухов завжди був професіоналом найвищого рівня та авторитетом для колег. Він був ініціатором міжнародного конкурсу юних піаністів Володимира Крайнєва та часто бував у журі різних музичних конкурсів.

БІОГРАФІЯ. Алтухов Валерій Миколайович народився 6 жовтня 1941 року. Вже у 1953 в Ташкенті вступив у спеціальну музичну школу, яку закінчив із золотою медаллю. Після цього грав на кларнеті в Ленінградській державній консерваторії ім. Римського-Корсакова. Цей заклад він закінчив із відзнакою, після чого з 1966 року викладав у Харківській середній спеціалізованій музичній школі-інтернаті. Саме вона незабаром і стала Харківським державним музичним ліцеєм, а Валерій Алтухов - її директором у 1984 році. Під його керівництвом щороку десятки вихованців школи перемагали або ставали призерами різних міжнародних конкурсів.

Нагадаємо, в січні 2020 року у віці 70 років пішов із життя професор кафедри соціології та політології НТУ "ХПІ", доктор соціологічних наук, кандидат психологічних наук, Заслужений працівник освіти України, ліквідатор аварії на Чорнобильській АЕС, полковник ЗСУ у відставці Валерій Васильович Бурега.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися