У Харкові авіазавод нарешті почав платити зарплати

ХДАВП почав виплачувати зарплати

У Харкові державне авіаційне виробниче підприємство (авіазавод) почав виплачувати борги по зарплатах. Про це розповіли у пресслужбі "Укроборонпрому".

Зазначається, що працівникам виплатили 9 мільйонів гривень (податки включно). Людям виплатили борги за квітень-травень 2020 року та розрахувалася за роботи з виробництва запчастин для літаків (у тому числі, за замовлення від "Мотор Cічі"). Виплатити зарплати авіазаводу допоміг державний концерн "Укроборонпром".

ДОВІДКА. Авіазавод у стані банкрутства перейшов до складу "Укроборонпрому" за рішенням уряду в червні 2015 року. Усього ХДАВП мав 3,2 мільярди гривень кредиту та 52 мільйони по зарплатах.

Нагадаємо, у Харкові 16 квітня звільнили генерального директора державного авіаційного виробничого підприємства Сергія Задорожного. Вже 17 квітня на його місце прийшов 56-річний Олександр Кривоконь. Чоловік із 2017 по 2018 роки керував державним підприємством "Антонов".

В "Укроборонпромі" заявили, що вибрали його на цю посаду, оскільки до цього Кривоконь успішно зарекомендував себе на посаді директора Харківського державного авіаційного виробничого підприємства.

Чоловік реалізував антикризову стратегію. Саме вона дозволила забезпечити підприємство замовленнями. До цього він керував на Південному машинобудівному заводі ім. Макарова, заводі ім. Малишева, у корпорації "Гірничі машини".

Вже 19 квітня на брифінгу Кривоконь заявив, що збирається частково погасити заборгованість із зарплати до травневих свят коштом кредиту. Останній раз зарплату на заводі виплачували ще у квітні 2020 року. При цьому наразі заборгованість із зарплати на підприємстві становить 253 мільйони гривень.




Ктоэто

12 травня 2021, 21:10

...публикация - перевернутая пирамида лжи опирающаяся на не ый факт выплаты части работников части зарплат за апрель,май прошлого года. Чтобы понять реальные методы "управления" авиазаводом со стороны государства приведем понятный жизненный аналог ситуации. Итак: представим раба, которого перестал кормить господин. От реальных мук голода этот раб решил сбежать, перелазил забор и поцарапал руку. При своевременной мед.обработке царапина зажила бы за два дня. Но ее не оказали. Через неделю началось заражение, еще через неделю другой раб отрубил топором распухшую руку, через неделю - ногу... И в этот момент служанка принесла из кухни обьедки... Вот так выглядит реальное управление от укр.гос .органов влады

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися