Площу Свободи у Харкові закриють для руху авто, посадивши дерева

Клумби з рослинами можна буде переносити з місця на місце

У Харківській міськраді прийняли рішення обмежити на найбільшій площі Європи рух автівок. Про це повідомляє пресслужба установи.
Рішення було прийняте за результатами робочої наради, яка відбулася 5 травня в мерії.

Основною метою облаштування Площі Свободи деревами - є озеленення центру міста. Але й інша причина - вільний рух транспорту.

Наразі на центральній частині Площі облаштовані паркувальні місця, але це не зупиняє гонщиків, особливо вночі, нехтувати правилами дорожнього руху і на величезній швидкості ганяти по величезній пустій території.

У мерії повідомляють, що оскільки пішоходи вільно пересуваються по Площі Свободи, такі поїздки становлять собою небезпеку і пішоходам і водіям, які рухаються по цій ділянці, відповідно правилам.

Окрім цього, любителі зайнятися автомобільним "дрифтом" залишають сліди на асфальті, та бруківці, відмити потім їх неможливо. На площі постійно працює патрульна поліція, але гонщиків не зупиняють виписані їм протоколи, адже суми штрафу для них не надто високі.

Відтак, на Площі будуть встановлені клумби, у які висадять дерева. Оскільки Площа Свободи є місцем, де постійно відбуваються різні заходи і її перекривають для руху транспорту, нові клумби можна буде прибрати чи перенести в інше місце, аби звільнити необхідний простір.

Також нові дерева створюватимуть тінь влітку, під ними можна буде перепочити у спеку, або просто сховатися від сонця.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що на Салтівці за адресою Героїв Праці, 60 розпочали будівництво парку для спорту та відпочинку. Попри те, що більшість об'єктів парку будуть призначені для літніх видів спорту, відкрити його планують перед Новим Роком.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися