У Харкові продають курку з підвищеною кількістю антибіотика

Харківських продавців попередили про небезпечну курку

У Харкові інспектори виявили в замороженій курці від виробника Artislach nv, Buggenhout перевищення максимального рівня доксицикліну. Про це повідомили у Держпродспоживслужбі.

Курку спочатку привезли у Польщу із Бельгії, а звідти вже після переробки відправили в Україну. Усіх продавців і операторів ринків Харківської області попросили відразу звертатися до структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби, якщо вони побачать цей продукт.

Його будуть вилучати з продажу відповідно до статті 20 Закону України "Про основні засади та вимоги до безпеки і якості харчових продуктів".

Зазначимо, що в Польщі курку отримав Biuro Handlowe HAND-FOOD Krzysztof Szewczuk, Chelm, після чого м'ясо обробляла організація Zaklad Przetwórstwa Rolno-Spozywczego Ubojnia Drobiu Andrzej Merchel, Mlawa. В Україні курку отримав ТОВ "М'ясний торговий дім", який знаходиться на вулиці Академіка Каблукова, 21, 1-2 у Києві.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі. Харків" повідомляв, що в місті провели споживчу експертизу дитячих сирків, десертів і сирних мас. З'ясувалося, що 6 із 9 продуктів не відповідали вимогам якості.

В антирейтинг потрапила сирна маса "Селянська" з родзинками 4,5% жиру ТМ "Заріччя"; глазурований сирок "Люкс" із курагою 20% жиру; сирок солодкий "Дитячий смак" Ваніль 15% жиру ТМ "Гармонія"; десерт сирний "Вершковий" 5% жирності ТМ "Фанні"; десерт сирковий із джемом "Вишня" 5,0% жиру; десерт сирковий із наповнювачем "Ягідне морозиво" 3,2% жиру ТМ "Danone".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися