Харківська область опинилася в трійці "лідерів" по зарплатному боргу, - Держстат

Станом на 1 лютого 2020 року заборгованість по виплаті зарплати на Харківщині становила 392,8 млн. грн

Харківська область опинилася в трійці "лідерів" по заборгованості заробітної плати серед інших регіонів України. Про це стало відомо завдяки звіту Держстату, передає "СтройОбзор".

Так, станом на 1 лютого 2020 року заборгованість по виплаті зарплати на Харківщині становила 392,8 млн. грн. "Обігнала" Харків Донецька область з боргом у 685,4 млн. грн. А на третьому місці опинилася Дніпропетровська область (365,7 млн. грн.). Всього ж заборгованість в Україні склала 3,034 млрд. грн.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що в харківському державному науково-дослідному інституті "Укренергомережпроект" накопичилися борги по зарплаті. У зв'язку з цим поліція почала кримінальне провадження за невиплату на підприємстві зарплат. Трудовий колектив попросив президента Володимира Зеленського допомогти в захисті прав на оплату праці, пенсійне страхування, а також право держави на енергетичну безпеку.

Також ми писали про те, що на кінець грудня минулого року заборгованість населення по оплаті за централізоване опалення та гарячої води склала 3302,7 мільйонів гривень. За природний газ заборгували 2707,5 мільйонів гривень, за холодну воду і водовідведення - 504,5 мільйона гривень, за утримання будинків і прибудинкових територій – 405,3 мільйона гривень, за вивезення побутових відходів - 133,4 мільйона гривень, з постачання електричної енергії – 564,9 мільйонів гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися