У Харкові сотні людей зібралися на Меморіалі Слави (ФОТО)

У Харкові поклали квіти до Вічного вогню

Харків'яни на 08:30 збиралися біля Меморіалу Слави. Покласти квіти прийшли сотні людей. Очевидці і учасники опублікували фотографії в соцмережах.

О 09:00 харків'яни поклали квіти до Вічного вогню та пам'ятника Батьківщині-матері. Також до ходи приєдналися представники мерії.

Порядок на місці забезпечують працівники поліції і Національної гвардії. Щоб його забезпечити, правоохоронці розбили територію на сектори, за якими організовували рух жителів.

На заході були і ветерани Другої світової війни. Крім цього, багато жителів взяли із собою портрети родичів, які воювали.

Зазначається, що ніхто з людей не взяв із собою заборонену символіку. Учасники стояли з національними прапорами і зеленими полотнищами з гербом Харкова.

Рух транспорту на Меморіалі Слави перекрили до 12:00.

Нагадаємо, о 10:00 на площі Свободи розпочнеться виставка ретро-техніки. О 10:30 біля фонтану на площі Свободи будуть готувати польову кашу. Об 11:00 на території Національного меморіального комплексу "Висота маршала І.С. Конєва" можна буде подивитися на літаки і вертольоти під відкритим небом. О 21:00 відбудеться реквієм за загиблими. Мерія встановить лазери на Меморіалі Слави.

До 9 травня в міськраді ініціювали проєкт "Стрічка пам'яті", під час якого будуть транслювати відправлені харків'янами прізвища учасників Другої світової війни.

Раніше в поліції попередили громадян про заборону виготовляти і пропагувати георгіївські стрічки в Україні (стаття 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися