Катастрофа літака АН-26: виною всьому - інтенсивні тренування

Слідство назвало основну і супутні причини катастрофи Ан-26 у Харківській області

За офіційною інформацією, основною причиною катастрофи літака Ан-26 під Чугуєвом стали польоти конвеєрним способом. Про це сьогодні, 13 травня, розповів начальник відділу Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань Вадим Приймачок.

ДОВІДКА. Посадка конвеєром - це коли літак різко садять і відразу піднімають. Здебільшого таку посадку використовують, щоб заощадити час і для інтенсивних тренувань.

Приймачок зазначив, що керівництво аеродрому "Чугуїв" давало дозвіл на польоти конвеєрним способом на останні чотири польоти.

Коли літак пішов на останній такий злет, він просто не витримав і у нього "накрився" лівий двигун. Літак рухався на такій швидкості, що посадити його було просто не можливо.

Крім цього, за словами чиновника, в літаку мало бути не більше десяти курсантів, а їх було удвічі більше. При цьому керувала літаком особа, яка понад 11 місяців не відновлювала навичок нічних польотів.

Нагадаємо, авіакатастрофа сталася 25 вересня поблизу Чугуєва і забрала життя відразу 25 хлопців. Наступного дня від 90% опіків тіла помер ще один із них. Трагедія сталася на 2 км від військового аеропорту. Після падіння літак загорівся. Рятувальники повідомили, що пожежу вдалося погасити о 21:53.

Церемонія прощання з курсантами Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба відбулася 7 жовтня в Мелітополі (Авіамістечко).

Раніше "Коментарі" розповідали, що після трагедії в Чугуєві Міністерство оборони припинило польоти літаків цього типу на всій території України. Однак у Харківському національному університеті Повітряних Сил імені Івана Кожедуба курсанти знову літають на літаках типу АН-26.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися