В Харкові розпочалася безкоштовна вакцинація домашніх улюбленців від сказу

Щороку в Харкові від сказу вакцинують близько 35-40 тисяч домашніх тварин

З 2 березня в Харкові почалася планова вакцинація домашніх тварин проти сказу. Прищеплюють котів та собак старше 3 місяців. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі Харківської міської ради.

За період планової вакцинації, тобто за півтора весняних місяці, щороку в Харкові прищеплюється близько 4,5 тисячі тварин. В інший час власники також користуються послугами державних і приватних ветеринарних клінік, таким чином, в місті прищеплюється близько 35-40 тисяч тварин за рік.

"Це правильний і необхідний крок, оскільки в останній час у Харкові фіксується 4-6 випадків захворювання на сказ щороку. Цього року вже був один такий випадок в Основ'янському районі, де захворів нещеплений домашній кіт. Від його укусів постраждало двоє людей", - розповіла начальник відділу Департаменту житлового господарства міськради Вікторія Богатир.

Вакцинують домашніх тварин безкоштовно, за рахунок держави. Необхідно сплатити лише 5 гривень за довідку про щеплення. Привити тварину можна на будь якій з 66 дільниць КП "Жилкомсервіс" до 23 квітня.

У випадку зараження тварини на сказ явні ознаки, в тому числі прояв агресії, можна виявити приблизно на 10-й день після інфікування. Також для хворої тварини характерні світлобоязнь і боязнь води, слинотеча і судоми.

Нагадаємо, раніше "Коментарі. Харків" писали, що інформаційні оголошення про дату, місце і час проведення вакцинації від сказу розмістять на дошках оголошень в житлових будинках. Подробиці можна дізнатися за телефонами: (057) 760-72-93; (057) 252-51-00; (057) 775 -33-10.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися