Харків'яни хочуть перейменувати одну із станцій метро

Напередодні на сайті Харківської міської ради була оприлюднена петиція із проханням перейменувати станцію харківського метрополітену "Проспект Гагаріна" в "Левада", а також декорувати колійні стіни станції в українському стилі, пише видання Kharkіv.Today.

Автор петиції зазначив, що "Станція" Проспект Гагаріна" не має виходу на однойменний проспект, а її проектна назва - "Левада", тому спочатку зазначена станція мала називатися саме так. Було підготовлено оформлення, що відповідало назві - з елементами українського народного мистецтва та оригінальними розписами. На шляхових стінах станції повинні були красуватися мозаїки із зображенням українських польових трав і квітів. Однак це не сподобалося партійному керівництву області, і незадовго до відкриття станції її архітектурне оформлення було знищено, а замість нього з'явилася досить стандартна обробка колійних стін.

Станом на сьогодні, 21 травня, петицію підписали 23 особи. Для її розгляду Харківською міською радою потрібно зібрати п'ять тисяч підписів протягом 89 днів. 

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло, що на дорозі Харків-Київ-Довжанський біля села Гракове зводять новий міст. Про це інформує обласна державна адміністрація. Як повідомляється, шляхопровід на дорозі М-03 був побудований в 1961 році. Зараз він знаходиться в аварійному стані. У ХОДА відзначили, що новий шляхопровід будують паралельно нинішнього моста, де поки що здійснюється рух транспорту. Адже після закінчення будівництва наявний міст вирішили закрити.




Злой бобёр

24 травня 2021, 19:20

А может эти так называемые "харьковчане" пусть пздуют на свои хутора и полоныны!!! Понаехали хохлы тупые!!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися