Харків'янам розповіли, в яких водоймах не рекомендується купатися

Профільні відомства ще продовжують перевірку зон відпочинку в регіоні

З 1 червня в Харкові й регіоні розпочнеться пляжний сезон. Однак станом на сьогодні не всім пляжам дозволено приймати відпочиваючих, оскільки деякі зони не відповідають санітарним нормам, пише "Город Х".

Повідомляється, що наразі під забороною для купання знаходяться дві водойми - міські пляжі в Богодухові і Краснокутську. Їх санітарний стан буде вивчатися більш ретельно.

"Подальші дослідження будуть визначати джерело забруднення мікробами поверхневих вод, а також наявність там патогенних мікроорганізмів", - підкреслила завідуюча відділом епідеміологічного нагляду Харківської обласної лабораторного центру Неля Новицька.

Повідомляється, що профільні відомства ще продовжують перевірку зон відпочинку в регіоні. До кінця місяця планується досліджувати 25 пляжів області, які користуються популярністю серед жителів. Потім експерти мають намір перевірити дев'ять водойм, що розташовані поблизу дитячих таборів та зон відпочинку.  

Раніше портал "Коментарі" писав, якою буде погода на вихідних в Харківській області. Ці вихідні 22-23 травня харків'ян нарешті порадують відсутністю дощів. За даними синоптиків, на вулиці буде тепло, але спекотну погоду не варто очікувати. Погода в суботу 22 травня буде супроводжуватися хмарами, але опадів в місто вони не принесуть. Вдень температура піднімається до 21 °, а мінімальним значенням температурного стовпчика буде 11 °. У неділю, 23 травня, погода в Харкові буде ясною вранці, але вже до обіду на небі з'являться хмари, за якими часом буде ховатися сонце. Синоптики також не прогнозують опадів. Максимальна температура в другій вихідний буде 23 °, мінімальна - 12 °.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися