Як ремонтують трасу "Київ — Харків — Довжанський" у напрямку Донецька (ВІДЕО)

Зведення шляхопроводу триває біля села Гракове у Харківській області, закінчити ремонтні роботи планують до кінця року

У Харківській області на трасі М-03 "Київ — Харків — Довжанський" триває капітальний ремонт, зокрема — будівництво шляхопроводу біля села Гракове. Про це повідомляє прес-служба "Укравтодору".

На шляхопроводі біля села Гракове до кінця року планують побудувати штучну споруду довжиною майже 98 метрів, розраховану під сучасні навантаження. Нову дорогу будують поруч з існуючою трасою.

Рух транспорту на ділянці ремонту не обмежували. Після закінчення будівництва міст, який був збудований ще у 1961 році, буде закрито.

"Старий шляхопровід побудований у 1961 році. Насправді нині він перебуває у дуже поганому стані. Застарілі норми навантаження. Під час обстеження було виявлено, що він аварійний. Спроектовано новий шляхопровід", — розповів заступник начальника з будівництва штучних споруд Сергій Ковака.

Роботи ведуться за програмою "Велике будівництво".

Наразі на ділянці шляхопроводу змонтовано 16 балок із 24 необхідних, влаштували усі опори ригелів, підферменників і шкафних стінок. Ведуться підготовчі роботи з влаштування земляного полотна підходів до споруди.

Загалом у 2021 році в Харківській області планують відремонтувати 146,7 км доріг державного значення. Траса "Київ — Харків — Довжанський" у напрямку Донецької області — пріоритетний проект.


Нагадаємо, у Харківській області на трасі до Бєлгорода ремонтують міст на 12 км дороги М-20 "Харків — Щербаківка". Споруда розташована поблизу Фельдман Екопарку. Роботи тривають по одній половині дороги.

Також навесні ремонтували трасу "Харків — Липці — Борисівка", яка внесена до переліку об'єктів президентської програми "Велике будівництво". До травня мали відремонтувати 17 із 35 км траси. Решту дороги ремонтуватимуть наступного року.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися