Харків'янин вкотре підкорив Еверест і встановив рекорд (ФОТО)

Валентин Сипавін підкорив Еверест та гору Лхоцзе

Харків'янин Валентин Сипавін у свої 37 років знову піднявся на найвищу вершину планети - Еверест. Також він підкорив гору Лхоцзе в Гімалаях. Про це розповіло турагентство Pioneer Adventure на своїй сторінці в Facebook.

З Валентином була й альпіністка із Дніпра - Ірина Караган. На горі Лхоцзе українців супроводжували містер Mingma Dorchi Sherpa і містер Гелу Шерпа. Більшу частину вантажу несуть саме шерпи, також вони ведуть туристів за собою.

Варто зазначити, що для Ірини це було перше сходження на Еверест, а Валентин забрався на гору вже вчетверте. Таким чином він встановив новий рекорд України за кількістю сходжень на Еверест.

Сам Валентин захопився альпінізмом у 2000 році, а вже у 2001 піднявся на Ельбрус. У 2008-2010 роках був членом збірної України з альпінізму. За своє життя він став триразовим чемпіоном України з альпінізму (у 2009, 2018, 2019 роках).

ДОВІДКА. Гора Лхоцзе - четверта за висотою гора у світі (8516 метрів). Еверест - найвища гора на планеті. Її офіційно визнана висота - 8848 метрів над рівнем моря.

Нагадаємо, в Харкові під час спортивного масового заходу "Велодень-2021" на центральній площі міста провели флешмоб, який був внесений до Книги рекордів України. За даними мерії, в спортивному заході у Харкові взяли участь близько 13 тисяч осіб.

За всю історію Велодня на площі Свободи провели один із наймасштабніших флешмобів. Його учасники вишикувалися таким чином, щоб створити герб Харкова, олімпійські кола і карту України. Цю подію внесли до Книги рекордів України, а автор ідеї Тетяна Романюк отримала подарунок - велосипед.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися