Машинобудування Харківщини вперше за довгий час показало зростання

Харківська область знаходиться на другому місці по випуску машинобудівної продукції

У Харківській області виробництво машинобудівної продукції вперше з 2019 року показало зростання. Про це повідомили в пресслужбі Харківської ОДА, посилаючись на Управління розвитку промисловості Харківської обласної державної адміністрації.

Відзначається, що індекс виробництво 100%-й рівень і за січень-квітень 2021 року він склав 104,4%. При цьому на початку 2021 рік машинобудування зіткнулося з найбільшим падінням виробництва за останні 5 років (індекс склав 77,4%).

З ростом виробництва спрацювали:

ДП "Ізюмський приладобудівний завод";

ВАТ "Котельно-механічний завод";

АТ "ХМЗ" Світло шахтаря ";

ВАТ "Вовчанський агрегатний завод";

ДП "Харківський завод спеціальних машин";

ДНВП "Об'єднання" Комунар ";

ДП "Харківський механічний завод";

АТ "Електромашина";

ТОВ "ЛКМЗ";

АТ "ФЕД";

ВАТ "Завод" Південкабель ";

•      АТ "Харківський підшипниковий завод"

Варто зазначити, що сьогодні Харківська область по випуску машинобудівної продукції знаходиться на другому місці в Україні після Запорізької.  У 2020 році індекс склав 95,4% в порівнянні з 2019.

Нагадаємо, в Харківській області три історичні об'єкти пройшли відбір за програмою "Велика реставрація". Однак фінансувати їх у 2021 році держава не буде. Всього Харківщина подавала для програми 11 об'єктів.

Однак в постанові Кабінету міністрів вказали, що реставрувати будуть виключно будівлі державної форми власності. Тому в конкурсі розглядали тільки три об'єкти: Харківську державну наукову бібліотеку імені В.Г. Короленка, Університетську церкву і військове училище "Штаби військових поселень" в Чугуєві, які в рейтингу зайняли 42, 92 і 97 місця відповідно.




Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися