Поліцейські на велосипедах: де їх шукати у Харкові та кого штрафуватимуть

Велопатруль отримуватиме такі самі виклики, як і звичайні патрульні поліцейські

У Харкові з 27 травня відновлює свою роботу патрульна поліція на велосипедах - велопатруль. Про це повідомили у пресслужбі ГУНП Харківської області на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Оскільки стало тепло і погода у місті покращилася, патрульні отримали змогу пересісти на екологічний вид транспорту для забезпечення порядку у віддалених від автомобільних доріг куточках Харкова.

picture

Відтак у зонах відпочинку, пішохідних ділянках, парках, скверах та садах з'являться велопатрульні екіпажі. До їхніх обов'язків входить проведення превентивної роботи з громадянами, нагляд та забезпечення дотримання громадської безпеки та порядку, а також правил дорожнього руху.

Здебільшого, велопатрулі стежать за тим, аби у громадських місцях та парках не розпивали алкоголь, а нетверезі громадяни не порушували порядок.

picture

Також велопатруль може притягти до відповідальності власників автівок, які порушують правила паркування, та евакуювати авто-порушника.

Велопатрулі можуть оштрафувати пішоходів та велосипедистів за порушення ПДР.

Також до компетенцій велопатрульних входить і оформлення ДТП у разі необхідності.

У Нацполіції пояснюють, що патрульні на велосипедах - це не окремий підрозділ, а такі самі співробітники патрульної поліції, і, навіть, отримують такі самі виклики, але найчастіше - це вуличні бійки та розбій.

picture

Перевагою велопатруля є те, що вони мають легкий доступ до таких місць скупчення людей або місця пригоди, де не зможе проїхати поліцейська автівка.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові будуть судити автоблогера за те, що він принижував поліцейських. На нього відкрите кримінальне провадження за хамство.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися