Вибори ректора в Каразіна: Чоловік викликав на «батл» жінку

Гірка запропонував давню демократичну традицію

У Харкові пройшов перший тур виборів на пост нового ректора університету ім. Каразіна. До другого туру пройшли декан юридичного факультету Тетяна Кагановська та декан фізико-технічного факультету Ігор Гірка. Кагановська по голосах на першому місці. Ігорю Гірке явно така ситуація не подобається, тому він запропонував провести дебати на своїй сторінці в Facebook.

Ігор Гірка запропонував провести дебати в понеділок або вівторок. На його думку, така давня демократична традиція дасть виборцям краще зрозуміти кандидатів.

"Аби нікого не обтяжувати, пропоную лаконічний формат: двоє кандидатів, короткі вступні слова та почергові питання один до одного. Цілком усвідомлюю, як амбітно виглядає з боку вченого-природничника пропонувати дебати професійному юристу, однак і мета у нас амбітна", - написав Ігор Гірка.

"Шановна Тетяна Кагановська, будь ласка, висловіть свою думку з цього приводу. Формат деталі можна узгодити при особистій зустрічі ", - звернувся до своєї конкурентки кандидат на пост ректора.

Варто відзначити, що всього на пост ректора претендували чотири учасники. До другого туру з 991 голосом вийшла декан юридичного факультету Тетяна Кагановська і декан фізико-технічного факультету Ігор Гірка - з 710 голосами. Вилетіли в першому турі декан радіофізичного факультету Сергій Шульга (227 голосів) і декан фізичного факультету Руслан Вовк (153 голоси).

Нагадаємо, ексректор університету Віль Савбанович Бакіров вирішив залишитися на посту глави Вченої ради ХНУ. Про це його попросив глава Наглядової ради університету, президент НАНУ Анатолій Глібович Загородній.




Антон

29 травня 2021, 21:02

Дебаты среди кандидатов на пост ректора, это совсем не древняя история, а скорее даже нечто новое. Во многих вузах сейчас происходит смена власти путем голосования, в некоторых вообще впервые, а в некоторых впервые за долгое время и как раз таки дебаты можно считать чем-то новым и по-настоящему важным. В прошлом году на выборах ректора КНУ были дебаты, в этом году были дебаты между кандидатами в президенты Киево-Могилянской академии, так что можно смело считать это только началом «древней» тенденции.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися