Стало відомо, де лікуватимуть хворих на коронавірус в Харкові

Місто виділить 14 мільйонів гривень для лікування коронавірусу в Харкові

За даними на сьогодні, 3 березня, в Харкові не зафіксовано жодного випадку захворювання на коронавірус, але вже відомі медичні заклади міста, де лікуватимуть хворих. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у перс-службі міської ради Харкова.

У міськраді з посиланням на директора Департаменту охорони здоров'я Юрія Сороколата повідомили, що на випадок виникнення захворювання в Харкові визначено чотири медустанови, де проходитимуть лікування хворі. Це клінічні лікарні №28 і 31, багатопрофільна лікарня №18 та пологовий будинок №2.

В цих лікарнях є окремі палати-бокси. Якщо у пацієнта буде підозра на цю інфекцію, він буде ізольований.

Для забезпечення всіма необхідними препаратами і засобами захисту для цих медичних закладів місто пообіцяло виділити 14 мільйонів гривень.

Крім того, найближчим часом Харків отримає тест-системи, які зможуть виявляти корона вірус. Відомо, що вони будуть у місті після 10 березня.

В Харкові поки не зафіксовано жодного випадку коронавірусу, але в Україні вже є перший хворий. Чоловік проживає в Чернівцях. Нещодавно він повернувся з Італії. Крім того, в Україні було проведено ще вісім тестів, які виявилися негативними. Зараз проводяться дослідження ще щодо чотирьох українців з підозрою на коронавірус. 

Всього станом на 2 березня в світі зареєстровано понад 90 тисяч лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. Понад 4 тисячі з них – летальні. Близько 45 тисяч захворілих видужали.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що харків’ян запросили на безкоштовну лекцію під назвою: "Все, що потрібно знати про коронавірус". Основна мета заходу – знизити напругу в суспільстві та розповісти всю правду про китайський коронавірус і заходи, які зможуть знизити ризики зараження. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися