У Харківській області чоловік збагачувався на коронавірусі

Жителів Харківської області розвели більш ніж на 150 тисяч гривень

У Харківській області шахрай дзвонив жителям та говорив, що їхні родичі підхопили коронавірус і лежать в лікарні у важкому стані. Про це розповіли в пресслужбі прокуратури.

За даними слідства, 49-річний зловмисник просив у людей гроші на лікування їх родичів. Всього шахраєві сім'ї з Первомайського віддали понад 170 тисяч гривень. З'ясувалося, що раніше чоловік вже сидів за шахрайство і тільки недавно вийшов з в'язниці. Недовго думаючи, він повернувся до старих схем.

Лозівський міськрайонний суд визнав чоловіка винним і засудив його до трьох років в'язниці. Вирок суду не набув чинності, оскільки не сплив термін апеляційного оскарження.

Нагадаємо, прокуратура Харківської області розкрила колишнього начальника одного із секторів ГУНП в корупції. За даними слідства, коли чоловік бачив, що його колеги звільняються з поліції, він пропонував їм отримати соціальні виплати. За гроші зловмисник допомагав експоліцейським пройти медико-соціальну експертну комісію, оформити інвалідність і швидко отримати виплати. Всі гроші передавалися через посередника (теж поліцейський у відставці).

Раніше "Коментарі" розповідали, що в Харкові провізори без рецепта продавали жителям наркотики. Силовики прийшли в ці заклади та вилучили медичних препаратів приблизно на 2 мільйони гривень. Відзначається, що в березні 2021 року правоохоронці отримали інформацію про власника і провізорів аптечних закладів Харкова, які продають комбіновані та наркотичні лікарські засоби без рецепта. Такий нелегальний бізнес організував 47-річний харків'янин.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися