Профілактика коронавірусу в Харкові: продавцям «Барабашово» рекомендують вдягнути маски

В Харкові створять комісію, яка займеться запобіганням поширенню коронавірусу

Сьогодні, 3 березня, в Харківській міськраді пройшло засідання Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Обговорювали заходи проти поширення коронавірусу. Про це повідомляє прес-служба міської ради Харкова, передають "Коментарі. Харків".

Так, найближчими днями в місті створять комісію, яка займатиметься запобіганням поширенню коронавірусу. До її складу увійдуть медичні працівники, представники ДСНС,  Держслужби з питань безпеки продуктів харчування і захисту споживачів та правоохоронних органів. 

Основна мета її діяльності – розробка заходів щодо профілактики та виявлення коронавірусу. У міськраді пообіцяли не впроваджувати жорсткі заходи, проте пообіцяли вжити заходів обмежувального характеру.

Особливу увагу приділятимуть контролю ситуації в місцях масового скупчення людей, на ринках і в торгових центрах. Зокрема, там, де працюють громадяни Китаю та сусідніх країн і продають товари з КНР.

Крім того, перевірятимуть стан здоров'я співробітників ринку "Барабашово" і рекомендуватимуть ввести масковий режим для продавців. Як з’ясувалося,  кілька тижнів тому на ринок повернулися з дому чотири громадянина Китаю. Їх обстежив лікар ТЦ, і, за його словами, ознак захворювання виявлено не було, тому карантинні заходи не проводилися.

Також харків'янам рекомендували утриматися від відвідування місць масового скупчення людей і при виявленні ознак будь-якої вірусної інфекції звертатися до сімейного лікаря та носити маску.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові, на випадок виникнення коронавірусу, визначено чотири медичні установи для лікування хворих. Це клінічні лікарні №28 і 31, багатопрофільна лікарня №18 та пологовий будинок №2.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися