Харківський нардеп запропонував переглянути пенсійний вік в Україні

Здебський та інші нардепи хочуть підняти пенсійний вік

Колектив з 10 нардепів, в який входить депутат Харківщини Юрій Здебський, запропонували змінити закон України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування". Варто відзначити, що Юрій Здебський представляє партію "Слуга Народу". Відповідний законопроєкт опублікували на офіційному вебпорталі Верховної Ради.

Насправді суть законопроєкт - підтримати та захистити матерів, а також нібито стимулювати населення, а саме жінок, народжувати більше дітей. Документ вже подали на розгляд комітету.

Такої мети депутати хочуть домогтися таким шляхом: якщо жінка народжує дитину і стежить за нею до шести років, то вона на 6 місяців раніше піде на пенсію. При цьому таке зменшення буде застосовуватися за кожну дитину. Однак пенсійний вік не може бути знижений більш ніж на три роки. Іншими словами після 6 дитину ніякого бонусу не буде.

Щоб компенсувати зазначені вище витрати, нардепи запропонували з 1 січня 2023 року збільшувати пенсійний вік на один місяць на рік. Таким чином до 2035 роки люди будуть йти на пенсію в 61 рік.

ДОВІДКА. З 1 квітня 2021 року мінімальний пенсійний вік для жінок збільшили до 60 років, що зрівняло їх з чоловіками. В Україні на 1 квітня 2021 року понад 11 мільйонів пенсіонерів, а середній розмір пенсії - 3724 гривні.

Нагадаємо, в Харкові одинадцятикласник записав в TikTok відео, в якому заявив, що в одній зі шкіл Харкова відбудеться розстріл школярів, як в Казані. Співробітники СБУ оперативно знайшли хлопця.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в Харківській області жителі ряду сіл на кілька днів залишаться без газу. Відзначається, що комунальники проводитимуть аварійно-ремонтні роботи на газопроводі високого тиску.




Дед

6 червня 2021, 08:22

Еще один шоумен ...((=

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися