У Харкові з'явиться нова вулиця

Нову харківську вулицю планують назвати глиняній

У Харкові новий елемент вулично-дорожньої мережі Харкова в Немишлянському районі поки планують назвати Глиняною вулицею. Про це розповіла депутат Харківської міськради Ірина Гончарова.

Зазначається, що Глиняна повинна з'єднати Серебряківську вулицю і Салтівське шосе. Таку назву вулиці запропонував Департамент містобудування та архітектури Харківської міськради.

BCOQH6R7IEHgyQCXlWKv_E1Gr.png

Зазначене питання розглянуть 9 червня на засіданні топонімічної комісії Харківської міської ради. Ірина Гончарова вважає, що назва невдала. Для неї глина асоціюється з болотом, брудом і гумовими чобітьми.

"Ось як буває, якщо в складі топонімічної комісії немає жодного фахівця з топоніміки. А відділ топоніміки міськради очолює археолог", - написала Гончарова на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, у Харкові на проспекті Людвіга Свободи представники мерії пообіцяли створити сучасну зону відпочинку для дітей і дорослих. Представники Харківської міської ради доручили усі зазначені вище завдання голові Адміністрації Шевченківського району, профільним департаментам і комунальним підприємствам.




Ирина

8 червня 2021, 11:22

Ну назовите хотя бы минеральная.

Татьяна

7 червня 2021, 20:09

Ещё одно дурацкое название. Улицы надо называть красиво, а не в угоду политикам или безвкусным чиновникам.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися