На Харківщині на 1 вересня дітям подарують шкільні автобуси

У Харківській області виділять 41 мільйон на шкільні автобуси

Сьогодні, 10 червня, на п'ятій сесії Харківської обласної ради восьмого скликання мерія прийняла рішення додати 8 мільйонів (до вже виділених 33) із державної субвенції на покупку 21 шкільного автобуса. Всього на транспорт Харків витратить 41 мільйон. Про це повідомили у пресслужбі ХОДА.

Зазначається, що незабаром Департамент науки та освіти Харківської обласної державної адміністрації оголосить тендер на закупівлю автобусів для школярів. Транспорт куплять вже в цьому році, однак поки невідомо, кому він дістанеться.

При цьому ще у вересні 2020 року для школярів купували 18 автобусів за бюджетні гроші. Зазначений транспорт возить дітей із віддалених сіл Шийківка і Чернещина у Борівському районі. Також на автобусах доставляють школярів з особливими потребами.

Останні новини інфраструктури

Нагадаємо, в Харкові комерційні об'єкти Південного вокзалу будуть здавати в оренду. В "Укрзалізниці" прийняли рішення про здачу території в оренду, оскільки відведені для торгівлі зони повинні приносити доходи компанії, а не збитки на їх утримання.

"Укрзалізниця" планує здати в оренду комерційні об'єкти 24-х вокзалів. Від цих дій вони планують заробляти на місяць не менше 8 мільйонів гривень, а в рік - понад 100 мільйонів гривень. Торгові площі вокзалів будуть передавати через систему державних закупівель Prozorro.

Раніше "Коментарі" розповіли, що Харківська область отримала 183 мільйони додаткового фінансування на дороги. У пріоритеті будуть ділянки, які з'єднують об'єкти соціальної інфраструктури - прийомні відділення лікарень і амбулаторій. Всього в рамках президентської програми "Велике будівництво" в Харківській області збираються відремонтувати 14 доріг місцевого значення.




Джерело: https://kharkivoda.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися