Поліцейські на конях та велосипедах у Харкові навчалися протидіяти масовим заворушенням (фото, відео)

Своїм досвідом з українськими поліцейськими ділилися американські та європейські інструктори

На базі Харківського національного Університету внутрішніх справ з 14 по 18 червня тривають навчання поліцейських патрульної поліції, спрямовані на отримання навичок протидії масовим заворушенням. Про це розповіли у пресслужбах патрульної поліції Харківської області та ХНУВС.

Інструкторами виступають представники Департаменту юстиції США, який є учасником проєкту "Підтримка і забезпечення сталості реформ у Національній поліції України".

Окрема увага на навчаннях приділена роботі рот тактико-оперативного реагування (ТОР), адже саме вони є відповідальними за організацію безпеки під час масових зібрань.

Цілий сегмент навчань патрульні присвятили тренуванням кавалерійської роти та велопатруля. Вони навчалися встановлювати контроль над натовпом та вивчали бойові порядки.

Під час тренувань також були проведені семінари-тренінги про застосування спеціальної тактики поліцейських підрозділів поліції особливого призначення за європейськими зразками забезпечення порядку та безпеки під час масових заходів. Патрульні використовували спеціальну техніку, транспортні засоби та спеціальні засоби захисту, імітуючи кризові ситуації, з якими можна стикнутися під час масових заворушень.

У навчаннях взяли участь поліцейські з усієї України починаючи від рядового особового складу і завершуючи начальниками та їхніми заступниками усіх управлінь патрульної поліції.

picture

На думку Голови Консультативної Місії ЄС Антті Хартікайнена, який брав участь у підведенні підсумків навчань, удосконалення навичок патрульних підвищить їхній авторитет в очах населення та полегшить їм роботу.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що у Харкові затримали інспектора патрульної поліції, який був у стані наркотичного сп'яніння та займався закладкою наркотиків для їхнього подальшого збуту.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися