Масове отруєння у Харкові: кількість госпіталізацій наближається до сотні

У Харкові з серйозним отруєнням госпіталізували маленького хлопчика

У харківські лікарні з харчовим отруєнням госпіталізували вже 85 осіб, серед них 18 дітей. При цьому чотири людини знаходяться на амбулаторному лікуванні. Про це розповіла директорка обласного центру контролю та профілактики хвороб Любов Махота.

Нагадаємо, отруєні жителі пов'язують подію з вживанням суші в закладі громадського харчування ТОВ "Ресторан №1" (ресторани "Якіторія" і "Мафія"). Відомо, що найменшому отруєному пацієнтові всього чотири рочки.

Також у лікарню госпіталізували офіціанта з "Якіторії" та офіціантку з "Мафії". При цьому вони заперечують, що їли суші. Варто зазначити, що кухня у двох ресторанів загальна. Вона об'єднується обладнанням і усім, що там знаходиться.

Спочатку 17 червня в лікарні доставили 19 дорослих і 5 дітей із харчовим отруєнням. Вранці 18 червня госпіталізували вже 45 осіб. Ще 17 червня фахівці сказали, що кількість отруєнь буде тільки збільшуватися.

Вже 18 червня за офіційними даними у лікарнях з отруєнням знаходилося 57 осіб. Після цього кількість госпіталізованих зросла до 79 осіб.

Раніше "Коментарі" розповіли, що в селищі Слобожанський Красноградського району чотирьох дітей госпіталізували в лікарню з отруєнням. Повідомлення про це поліціянти отримали 12 червня близько 02:00.

За даними правоохоронців, дві дівчинки 11 і 13 років разом із 8-річним братом і 14-річною дівчинкою-сусідкою разом зібрали гриби, а потім віддали їх бабусі. Жінка приготувала гриби та нагодувала ними дітей. Через якийсь час їм стало погано.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися