Профілактика коронавірусу в Харкові: в місті дезінфікуватимуть метро та громадський транспорт

Харків розробив план протиепідемічних заходів

В Харкові на міських ринках, у торгових центрах і місцях масового скупчення людей обіцяють вжити заходи щодо попередження поширення ГРВІ та коронавіруса. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі Харківської міської ради.

Так, в місті будуть проводити щоденний моніторинг стану здоров'я співробітників, які працюють на підприємствах з масовим скупченням людей. Це стосується ринків, торгових центрів, супермаркетів, установ культури, студентських гуртожитків тощо.

На кожному підприємстві визначать відповідальних за стан здоров’я співробітників. Один відповідальний проводитиме моніторинг стану здоров'я 10-15 працівників. Допускатимуть до роботи тільки після огляду.

Всі, хто захворів мають залишитися вдома. Якщо ж співробітник прийде на роботу, і виявиться, що він має ознаки хвороби, його відправлять додому та візьмуть під медичний нагляд.

На ринках та підприємствах з масовим перебуванням людей обіцяють розмістити інформаційні матеріали щодо профілактики ГРВІ та коронавіруса та проводити щоденне прибирання і дезінфекцію. Крім того, всі продавці мають носити захисні маски.

За дорученням спеціальної комісії, в Харкові двічі на день проводитимуть дезінфекцію громадського транспорту, в тому числі у метрополітені. 

На підготовку і реалізацію цих заходів підприємствам в міськраді дали добу. Рейди з перевірками розпочнуть вже з 6 березня.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові створять комісію, яка займеться запобіганням поширенню коронавірусув місті.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися