У Харківській області люди стали ще рідше народжуватися та частіше помирати

У Харківській області демографічна ситуація за 2021 рік тільки погіршилася

На Харківщині у 2021 році статистика по народжуваності та смертності продовжує пригнічуватися. Відповідні дані опублікували в Головному управлінні статистики в Харківській області.

Виходячи зі статистики, на 1 травня 2021 року чисельність населення Харківської області склав 2 млн 622 тисячі 796 осіб. При цьому за перші чотири місяці в регіоні народилося 4977 осіб, а це на 246 менше ніж за аналогічний період 2020 року, а померло 17857 осіб, що на 4259 осіб більше. В середньому на 100 померлих припадає лише 28 народжених.

Нагадаємо, в Харкові 13 червня народилася трійня - два хлопчики та одна дівчинка. До цього трійня народжувалася у нас тільки в лютому. У Харківському центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поділилися історією жінки і її маленької дочки.

Відзначається, що 11 червня 23-річна мешканка Нововодолазького району викликала швидку, оскільки відчула, що її дитина вже готовий побачити світ. Однак малятко настільки поспішала з'явитися, що пологи довелося приймати прямо в машині. На щастя, все вийшло і в місті з'явилася ще одна мешканка вагою 2800 г і зростом 50 см.

Раніше "Коментарі" розповіли, що у колишньої голови Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличної народилася перша дитина. Хлопчик побачив світ 5 червня, що особливо мило, оскільки його мама народилася 6 числа. Малюк важить 3,5 кг при зрості в 55 см. Після цього політичний експерт Юрій Чевордов сказав якщо Юлія Світлична все ж буде балотуватися в мери Харкова, то до другого туру вийдуть вона і Михайло Добкін. Тоді, на його думку, у Терехова не буде шансів. Якщо ж Світлична не піде, то це будуть вибори між Тереховим і Добкіним, підсумував Чевордов.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися