Харків’янам порадили утриматися від поїздок та не відвідувати місця масового скупчення людей

Харків’янам розповіли, як захищатися від коронавірусу та ГРВІ

Медики рекомендують харків'янам по можливості утриматися від поїздок в інші країни і звести до мінімуму відвідування місць з масовим перебуванням людей, в тому числі розважальних установ і підприємств торгівлі. Про це повідомляє прес-служба міської ради Харкова, передають "Коментарі. Харків".

У міськраді нагадали, що коронавірус передається повітряно-крапельним і контактно-побутовим шляхами, тому рекомендується частіше мити руки. Особливо після відвідування громадських місць.

"Ви бачили, як розвивався епідпроцес в Китаї, як стрімко йде поширення інфекції в Європі та інших країнах. Чекати і говорити, що нас це не торкнеться, не можна. У місті щодня проводиться моніторинг кількості хворих на ГРВІ. Люди, які надійшли в наші лікувальні установи, обстежуються, і, за результатами моніторингу вірусологічних досліджень, практично у кожного хворого виділяється штам свинячого грипу A (H1N1)", - повідомила начальник Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства в м.Харкові ГУ Держпродпотребслужби в Харківській області Ірина Зубкова.

За даними на сьогодні, 4 березня, рівень захворюваності на гострі респіраторно-вірусні інфекції в Харкові не перевищує епідімеологіческій поріг. Наразі Харків – одне з двох міст в Україні, де не перевищений епідпоріг із захворюваності на ГРВІ. Статистичні дані такі ж, як і в попередні роки. 

Фото: radiotrek.rv.ua

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові вжито низку протиепідемічних заходів для запобігання поширенню нового типу вірусу - коронавірусу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися