Через коронавірус іноземних студентів в Харкові можуть навчати дистанційно

У лікарнях та навчальних закладах Харківської області вводять посилений протиепідемічний режим

В Харківській області розпочалася низка епідеміологічних заходів щодо протидії розповсюдження короноавірусу в регіоні. Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної державної адміністрації,  передають "Коментарі. Харків".

Так, на Харківщині проведуть додаткові навчання для медичного персоналу закладів охорони здоров’я, всі медичні установи регіону обіцяють забезпечити медикаментами, засобами індивідуального захисту та дезінфектантами. Крім того, заклади охорони здоров’я переведуть на посилений протиепідемічний режим роботи.

Щоб захистити мешканців області, з перевізниками відпрацюють питання щодо дезінфекції транспортного парку.

Протиепідемічні заходи посилять також і в закладах освіти. Зокрема, планується проводити санітарну обробку приміщень та інвентарю. Особливу увагу приділяють вищим навчальним закладам, в яких навчаються студенти-іноземці. 

За інформацією Харківської ОДА, Департаменту науки і освіти облдержадміністрації доручили вжити заходів для перенесення строків повернення в Харківську область на навчання іноземних студентів та організувати навчання іноземних студентів із використанням технологій дистанційного навчання.

Крім того, в облдержадміністрації повідомили, що звернулися до вишів з проханням обмежити роботу кафедр та навчання студентів на базі обласних інфекційних лікарень.

Також "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Харкові будуть проводити щоденний моніторинг стану здоров'я співробітників, які працюють на підприємствах з масовим скупченням людей. Це стосується ринків, торгових центрів, супермаркетів, установ культури, студентських гуртожитків тощо.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися