"Нове життя" - у Харківській області випустили на волю 10 болотних черепах (фото, відео)

Рептилії, які отримували прихисток у Харківському зоопарку тепер мешкатимуть у Гомільшанських лісах

Працівники Харківського зоопарку випустили у дику природу 10 своїх мешканців - болотних черепах. Усі рептилії оселилися у національному природному парку "Гомільшанські ліси". Про те, чому черепах не залишили жити у зоопарку, розповіли у пресслужбі закладу.

У зоопарку пояснили, що болотні черепахи - мешканці дикої природи, вони зустрічаються у лісах та лісостепах, дуже часто вони трапляються на очі людям, які намагаються їх врятувати і забирають.

picture

Одразу або через деякий час люди розуміють, що їм з черепахою не впоратися та приносять до зоопарку. У Харківському зоопарку європейської болотної черепахи немає, тому тих представників, яких приносять небайдужі харків'яни, заклад приймає, але не залишає на постійне проживання.

За словами працівників зоопарку, коли черепахи до них потрапляють, то потребують професійного догляду, адже у них порушений раціон і часто їх господарі утримують у неправильних умовах, через що рептилії починають хворіти. Коли стан здоров'я у черепах покращується і вони стають готові до самостійного виживання, зоопарк повертає їх у дику природу, яка у Харківській області є сприятливою для їхнього проживання.

picture

У Харківському зоопарку пояснюють, що зазвичай європейська болотяна черепаха, яку можна зустріти на Харківщині, не потребує допомоги людини. Тому у випадку, коли її життю нічого об'єктивно не загрожує, її чіпати не варто. Ймовірно, черепаха, яка вийшла ближче до цивілізації, просто шукає затишне місце, аби зробити кладку яєць, звідки незабаром з'являться маленькі черепашки. Людина, яка хоче зробити добру справу, і забирає черепаху додому, насправді приносить тільки шкоду  і стрес для рептилії, забираючи її з природного середовища.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що в екопарку у Харківській області нещодавно народилося маленьке зебреня, воно потроху росте і вже виходить на прогулянку з мамою.



Джерело: http://zoo.kharkov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися