У Харківській області інспектори поїхали перевіряти лісове господарство, а їх не пустили

На Зміївське лісове господарство подали заяву в правоохоронні органи

Інспектори Харківщини 9 липня поїхали з позаплановою перевіркою в ДП "Зміївське лісове господарство", проте їх ніхто не пустив. Про це повідомили на сайті Державної екологічної інспекції Харківської області.

"За вказаним фактом державні інспектори склали відповідний акт і подали заяву в правоохоронні органи за фактом перешкоджання посадовим особам інспекції та здійснення перешкод для виконання покладених на них обов'язків", - розповіли інспектори.

Варто зазначити, що вказане господарство вже не перший рік поводиться підозріло. Жителі скаржаться на незаконну вирубку лісу, прикриту санітарним чищенням.

Довідка:

Чинні Санітарні правила в лісах України передбачають, що санітарні рубки – це вилучення з лісу сухостійних, усихаючих, дуже ослаблених, пошкоджених шкідниками, хворобами та внаслідок стихійних явищ і техногенних впливів окремих дерев або їхніх груп. Санітарні рубки можуть бути вибірковими (коли рубають поодинокі дерева або їхня група із запасом 5 і більше м3 на гектар) або суцільними (коли вирубують всі дерева на площі 0,1 га і більше).

Контекст:

У Харківській області будуть судити чоловіків, які вирубали 93 дуба. За даними правоохоронців, 39-річний чоловік об'єднався з 26-річним. Разом вони рубали ліс на території Вовчанської міської об'єднаної територіальної громади. Всього нарубав на 750 тисяч.

На Харківщині у підприємства яке не пускало інспекторів виявили порушень на кілька мільйонів. Зокрема на ДП незаконно рубали дерева. Порушення виявила Державна екологічна інспекція Харківської області під час позапланової перевірки.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися