Харківські чиновники заробили на дитячих садках кілька мільйонів (ФОТО)

Чиновники заробляли на дитячих садках

Від 2018 до 2020 року чиновники Харківської міськради поставляли в дитячі садки молоко, масло і сир за завищеними цінами і поклали собі в кишеню понад п'ять мільйонів гривень. Про це повідомили у прокуратурі Харківської області.

Зазначається, що співробітники прокуратури провели понад 30 обшуків в управліннях Харківської міськради, в комунальному підприємстві та в будинках у фігурантів справи.

Все працювало за вже класичною схемою: управління освіти різних районів проводили аукціони, директор комунальної організації віддавав перемогу потрібним для себе підприємствам і з ними укладалися "вигідні" договори на постачання продуктів.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до скоєння вказаного кримінального правопорушення.

Інші схожі випадки:

У відділі освіти Красноградської РДА зафіксували порушень на 703 тисячі гривень. Підрядники під час будівельних робіт завищили ціну, а чиновники виплатили її й завдали шкоди у 176 тисяч гривень. Крім того, у відділі освіти нецільовим чином витратили понад 120 тисяч гривень, які виділили на оснащення кабінетів для інклюзивної освіти. Також чиновники переплатили 335 тисяч гривень на закупівлю харчів для дітей.

Посадові особи "Харківобленерго" налаштовували прилади обліку електричної енергії таким чином, що враховувалося лише 30% від фактичного обсягу споживання. Таким чином за грудень 2020-січень 2021 року зловмисники вкрали від 500 тисяч до 1 мільйона гривень. Правоохоронці проводили тривалу перевірку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися