В Україні немає грошей, щоб модернізувати обленерго, - в.о. глави Харківобленерго

Харківобленерго за пів року заплатило понад 430 мільйонів гривень податків

АТ "Харківобленерго" за перші пів року 2021 заплатило 431 мільйон гривень. У Харківській області підприємство продовжує залишатися одним з найбільших платників податків. Відповідну заяву зробив в.о. глави підприємства Костянтин Логвиненко у своїй колонці видання "Цензор.НЕТ".

Костянтин зазначив, що 214 мільйонів становить ПДВ, а 52 мільйони - податок на прибуток. При цьому підприємство закінчило 2020 рік з чистим прибутком в 4,99 млн гривень.

"Перший важливий виклик для керівництва "Харківобленерго" — т.зв. "проблемні споживачі" і забезпечення сплати комунальних підприємств за надані товариством послуги з розподілу та постачання електричної енергії. Загальна сума боргів КП "Харківводоканал" та КП "ХТМ" за надані "Харківобленерго" послуги загалом становить майже 1,5 млрд гривень. Порушення комунальними підприємствами зобов’язань щодо оплати наданих послуг призвели до формування резервів очікуваних кредитних збитків, а також накопичення "Харківобленерго" податкового боргу", - написав в.о. глави Харківобленерго.

За словами Костянтина, за 2021 рік вони замінили та реконструювали ЛЕП, провели своєчасний ремонт електростанцій, а також встановили нові сучасні опори в Вовчанському, Дергачівському, Золочівському, Красноградському районах Харківської області, і в самому Харків.

При цьому він зазначає, що загальна ситуація з передачею електрики в Україні залишається дуже складною. Річ у тому, що на підприємстві зараз застаріле обладнання, енергія просто не має сенсу, часто відбуваються аварії. У держави немає коштів на модернізацію обленерго, що створює додаткові складності для модернізації наявних потужностей, а наявність боргів комунальних підприємств обмежує можливості самого АТ.

Нагадаємо через посадові особи акціонерного товариства "Харківобленерго" посадові особи приватних підприємств Дергачівського району Харківської області та Харкова організували корупційну схему.




Владимир

14 липня 2021, 19:41

А что Харьков Облэнерго на 100 процентов государственное?

Виталий

14 липня 2021, 10:07

Электростанций в "Харьковоблэнерго" нет. Учитесь писать без ошибок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися