Харківська міська рада незаконно передала землю, - прокуратура

Прокуратура продовжує судовий розгляд

У Харкові рішенням міської ради від 24.06.2020 року двом фізичним особам дали дозвіл на розробку проєктів під будівництво житлових будинків з господарськими спорудами поблизу Саржиного Яру по вул. Коврігінской незаконно. Всього вони коштують 3,5 мільйона гривень. Про це повідомили в прокуратурі Харківської області.

KwRr1ts6zZV19MTKRzKHQ29N4.jpeg

За даними прокуратури, зазначені дії Харківської міської ради порушують вимоги ст. 123 Земельного кодексу України, оскільки місце розташування земельних ділянок не відповідає основній містобудівної документації, а саме з генеральним планом м Харкова. Прокуратура направила відповідний позов до суду. Судовий розгляд триває.

Інші новини від прокуратури:

Від 2018 до 2020 року чиновники Харківської міськради поставляли в дитячі садки молоко, масло і сир за завищеними цінами. Вони поклали собі в кишеню понад п'ять мільйонів гривень. Співробітники прокуратури провели понад 30 обшуків в управліннях Харківської міськради, в комунальному підприємстві та в будинках у фігурантів справи.

У відділі освіти Красноградської РДА зафіксували порушень на 703 тисяч гривень. Підрядники під час будівельних робіт завищили ціну, а чиновники виплатили її та завдали шкоди в 176 тисяч гривень. Крім того, у відділі освіти нецільовим чином витратили понад 120 тисяч гривень, які виділили на оснащення кабінетів для інклюзивної освіти. Також чиновники переплатили 335 тисяч гривень на закупівлю харчів для дітей.

Посадові особи "Харківобленерго" налаштовували прилади обліку електричної енергії таким чином, що враховувалося лише 30% від фактичного обсягу споживання. Таким чином за грудень 2020-січень 2021 зловмисники вкрали від 500 тисяч до 1 мільйона гривень. Правоохоронці проводили тривалу перевірку.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися