У Харкові все-таки призначили нового ректора ХНУ імені Каразіна

Тетяна Кагановська стала ректором Каразіна вже офіційно

У Харкові міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет 12 липня підписав наказ про призначення Тетяни Кагановської. Про це розповіла прессекретар ХНУ імені Каразіна Лілія Змій.

Саме сьогодні, 14 липня, за словами Лілії, Тетяна Кагановська стала повноправним ректором ХНУ імені Василя Каразіна. На сайті Міністерства освіти наказ поки не опублікували.

Контекст:

У Харківському національному університеті ім. В.Н. Каразіна завершилися вибори нового ректора. Переконливу перемогу за результатами підрахованих голосів отримала декан юридичного факультету Тетяна Кагановська.

Тетяна Євгенівна Кагановська, професор і декан юридичного факультету. Народилася 11 жовтня 1975 року в Мелітополі. Зараз їй 46 років. Навчалася в НЮА імені Ярослава Мудрого, отримала спеціальність юриста. З 2001 року обіймає посаду завідувача кафедри правознавства ХНУ імені Каразіна, а у 2005 році стала незмінним деканом щойно створеного юридичного факультету. У 2014 році стала професором кафедри державно-правових дисциплін. Заслужений юрист України. Матір трьох дітей, двоє з них вчаться в ХНУ імені Каразіна.

Батьком Тетяни Кагановської є колишній голова ХОДА Євген Кушнарьов. Сім'я Кагановської має давні бізнес-зв'язки з університетом і колишнім ректором Вілем Бакіровим. Саме для Тетяни Кагановської 16 років тому був створений юридичний факультет.

У своїй виборчій програмі Тетяна Кагановська посилається на "Стратегію розвитку Каразінського університету на 2019-2025 роки" і обіцяє бути ефективним менеджером, який вміє залучати інвестиції та налагоджувати партнерство, формувати репутацію ВНЗ, спілкуватися з різними соціальними верствами, іншими навчальними закладами, звертатися з ініціативами до Верховної Ради, Кабмін і Міністерство освіти та науки.

Основною метою Кагановської, згідно з її програми є реалізація на базі навчального закладу сучасного європейського класичного університету. Для цього вона сподівається удосконалити 6 основних принципів успішної життєдіяльності ВНЗ: людина в університеті, освіта, наука, міжнародне партнерство, громадська і культурна місія, управління і ресурси.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися