Через ДП «Електроважмаш» чиновники «заробляли» мільйони (ФОТО)

Правоохоронці викрили корупційну схему

У Харкові один з керівників ДП "Електроважмаш" і колишні посадові особи заводу ще у 2019 році створили робочу корупційну схему. Подробиці розповіли в Управлінні СБ України в Харківській області.

pictureВідзначається, що чиновники просто створили "фірму-прокладку" і через неї закуповували за завищеними цінами мідний колекторний профіль для виготовлення власної кінцевої продукції - тягових електродвигунів. Після всіх махінацій готівку зловмисники просто забирали собі. Державі завдали збитків більш ніж на 2.1 мільйона гривень.

Правоохоронці обшукали будинки фігурантів справи та комерційні структури. В рамках кримінального провадження за статтею 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) тривають слідчо-оперативні дії для притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

Корупція в Харкові:

Від 2018 до 2020 року чиновники Харківської міськради поставляли в дитячі садки молоко, масло і сир за завищеними цінами. Вони поклали собі в кишеню понад п'ять мільйонів гривень. Все працювало по вже класичній схемі: управління освіти різних районів проводили аукціони, директор комунальної організації віддавав перемогу за потрібне для себе підприємствам і з ними укладали "вигідні" договору на постачання продуктів.

Посадові особи "Харківобленерго" налаштовували прилади обліку електричної енергії таким чином, що враховувалося лише 30% від фактичного обсягу споживання. Таким чином за грудень 2020-січень 2021 зловмисники вкрали від 500 тисяч до 1 мільйона гривень. Правоохоронці проводили тривалу перевірку.




Джерело: https://ssu.gov.ua/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися