Харківську суддю вкотре відсторонять від посади за хабарі

Харківській судді загрожує звільнення

У Харкові суддю Дзержинського райсуду Ірину Грищенко хочуть притягнути до дисциплінарної відповідальності за ймовірно продажні рішення. Жінку вже кілька разів усували з посади через підозри в отриманні хабаря. Про це розповіли на Facebook-сторінці Вищої ради правосуддя (ВСП).

Суддю затримали ще 28 травня 2020 року. За даними правоохоронців, вона отримала 4 тисячі доларів, за які повинна була винести постанову про повернення обвинуваченому 30 тисяч доларів, вилучених під час обшуку.

Тоді суддю відсторонили від посади на два місяці й постійно продовжували термін. Крім того, Вищий антикорупційний суд України обрав їй запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 186 тисяч гривень.

Справу все ще розглядають у Вищому антикорупційному суді. При цьому Вища рада правосуддя вважає, що Ірина Грищенко вже могла поспілкуватися поза процесом з особою, яка притягається до адміністративної відповідальності. У зв'язку з цим Третя дисциплінарна палата ВСП планує клопотати про звільнення судді з посади. Але остаточне рішення буде прийматися на засіданні Вищої ради правосуддя.

Нагадаємо, в Харкові 8 липня на площі Героїв Небесної Сотні із залу суду втік 47-річний турок Дімерал Незаметтім. Це сталося відразу після оголошення ухвали про те, що його будуть тримати під вартою, а потім передадуть у турецьку в'язницю. Він вибіг на вулицю, де його чекав автомобіль. Чоловік знаходиться у міжнародному розшуку за шахрайство в Німеччині. Громадянина Туреччини затримали в Києві на Дегтярівській вулиці.



Активист

23 липня 2021, 18:36

Что вы себе и людям голову морочите. Отстранить и опять оставить. Где активисты. Встретьте эту судью вытащите с машины проучите и будет всю оставшуюся жизнь не на машине ездить а на каталке.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися