Коронавірус: харківські медики показали, що робитимуть з хворими

В Харкові відпрацьовували дії лікувальних установ при виявлення хворих на коронавірус

Сьогодні, 5 березня, в Харкові пройшли навчання на випадок виникнення коронавіруса. Перевіряли готовність медиків до госпіталізації і лікування хворих. Про це "Коментарі. Харків" дізналися в прес-службі міської ради Харкова.

Навчання проводили на базі Міській клінічній лікарні №13.

За легендою по медичну допомогу до лікарні звернулася жінка, яка повернулася з-за кордону. У неї виявили симптоми коронавірусу: високу температуру та інші ознаки інфекції. 

Хвору прийняли в спеціальному кабінеті з окремим входом. Потім лікар викликав спеціальну бригада швидкої допомоги. Жінку госпіталізували до інфекційної лікарні, а в приміщенні, де вівся прийом провели дезінфекцію.

"Дуже добре і чітко відпрацювала лікар і персонал лікувального закладу. Це стосується і правильності збору анамнезу, і дотримання всіх заходів профілактики та дезінфекції. Все правильно зробили і служба швидкої допомоги, і лабораторний центр. Була поставлена мета - чітко відпрацювати дії наших лікувальних установ при виявлення хворого на коронавірус, і ми з нею впоралися", - розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров'я міськради Олена Головіна.

В міськраді повідомили, що подібні навчання будуть проводити і далі, оскільки саме від злагоджених дій оперативного реагування всіх служб залежить результат запобігання поширенню коронавіруса в місті.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що в Харкові та області розпочалася низка епідеміологічних заходів щодо протидії розповсюдження короноавірусу в регіоні.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися