На Безлюдівці працював таємний кар'єр з видобутку піску (ФОТО)

На Харківщині продовжують знаходити незаконні кар'єри

Під Харковом незаконно працював піщаний кар'єр на Безлюдівці. Його діяльність вже припинили. Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Харківської області.

Зазначається, що кілька людей зняли верхній родючий шар ґрунту і добували пісок без документів ані на видобуток корисних копалин, ані на право користування вказаною земельною ділянкою.

Експерти 22 липня взяли зразки ґрунту і піску. Вони проведуть експертизи, після яких встановлять точну суму збитку. Правоохоронці вилучили одну одиницю спецтехніки та три вантажні автомобілі. Зараз вирішується питання про накладення арешту на вилучену техніку.

Досудове розслідування проводять слідчі управління ГУ Нацполіції в Харківській області. Вони здійснюють досудове розслідування за фактом порушення правил використання надр (ч. 2 ст. 240 КК України) разом зі співробітниками Управління стратегічних розслідувань у Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Інші новини:

⬤ Біля с. Петрівське в Ізюмському районі без документів на землю люди добували кам'яне вугілля через шахту. З 2019 по 2020 рік на підприємстві була працевлаштована лише одна людина, а з 2020 року працевлаштованих взагалі не було і це попри небезпечну роботу. Тобто за людей, які працювали в шахті, ніхто не ніс відповідальності.

⬤ У Харкові один з керівників ДП "Електроважмаш" і колишні посадові особи заводу ще у 2019 році створили робочу корупційну схему. Зазначається, що чиновники просто створили "фірму-прокладку" і через неї закуповували за завищеними цінами мідний колекторний профіль для виготовлення власної кінцевої продукції – тягових електродвигунів.

⬤ Від 2018 до 2020 року чиновники Харківської міськради поставляли в дитячі садки молоко, масло і сир за завищеними цінами. Вони поклали собі в кишеню понад п'ять мільйонів гривень. Все працювало по вже класичній схемі: управління освіти різних районів проводили аукціони, директор комунальної організації віддавав перемогу за потрібне для себе підприємствам і з ними укладали "вигідні" договори на постачання продуктів.

⬤ Посадові особи "Харківобленерго" налаштовували прилади обліку електричної енергії таким чином, що враховувалося лише 30% від фактичного обсягу споживання. Таким чином за грудень 2020-січень 2021 року зловмисники вкрали від 500 тисяч до 1 мільйона гривень. Правоохоронці проводили тривалу перевірку.




Олег

25 липня 2021, 22:16

Куда смотрели !!! Правохронительные органы Безлюдови , Хар-области когда добывался песок ???

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися