Контрабандист намагався передати через Україну до Росії військові комплектуючі

Харківський районний суд оштрафував уродженця Узбекистану

У Харкові оштрафували контрабандиста. Уродженець Узбекистану збирався передати в Росію компоненти до військових літальних апаратів за 800 доларів. Харківський районний суд оштрафував зловмисника на 34 тис. грн, передає Depo. Харків, посилаючись на відповідний вирок.

Зазначається, що ще 1 вересня 2020 року чоловік домовився зі своїм знайомим, що він допоможе йому переправити до Росії 20 реле (контакторів) типу ТКД-501ОДЛ. Ці комплектуючі є військовими і підлягають державному експортному контролю.

За даними слідства, 4 вересня через "Нову Пошту" чоловік отримав дві коробки із зазначеними компонентами. Вже 14 вересня вони укомплектували ВАЗ-21099, щоб перевезти товар поза пунктами пропуску. Однак за 10 метрів від лінії державного кордону контрабандистів зупинили.

Основні новини Харкова:

⬤ У Харкові 1 серпня відбудеться футбольний матч на стадіоні "Металіст" між командами ФК Металіст (Харків) - ФК Ужгород (Ужгород). Крім того, до 14:00 проходять змагання з тріатлону на дистанції "half-iron". Дізнайтеся, де перекриють дорогу в місті.

⬤ Сьогодні, 1 серпня, утримається мінлива хмарність, істотних опадів не буде. Правда, місцями вдень може йти невеликий дощик і гроза. Температура повітря вночі складе 16-21 градус тепла, а вдень - +31...+36 градусів. Вітер протримається на швидкості у 5-10 м/с.

⬤ Найкраща тенісистка України харків'янка Еліна Світоліна завоювала бронзову медаль на Олімпіаді в Токіо. Це перша медаль з тенісу в історії України. Українка боролася за третє місце зі спортсменкою з Казахстану Оленою Рибакіною. Поєдинок закінчився з таким рахунком на користь Еліни: 1:6, 7:6 (5), 6:4. Варто зазначити, що Еліна в рейтингу WTA тримає 6 місце, а Рибакіна - 20.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися