Якою буде меморіальна дошка в пам'ять про Кернеса

Коли в Харкові з'явиться меморіальна дошка Кернесу: названа дата

У Харкові 23 серпня на день міста відкриється меморіальна дошка померлому меру Харкова Геннадію Кернесу. Про це розповів його син Кирило Кернес на своїй сторінці в Faceвook.

Кирило зазначив, що скульптуру робив Олександр Рідний. Син вважає, що скульптор дуже точно зобразив на табличці характер Геннадія Кернеса і міські об'єкти: сквер "Стрілка", колесо огляду в парку Горького, "Летючу Україну" і станцію метро "Перемога".

"Хочу запросити всіх, хто любив і поважав Геннадія Кернеса, всіх харків'ян прийти вранці до будівлі міськради, вшанувати пам'ять, покласти квіти", - написав Кирило.

8J4tHwBSTDLq7L1LoUilpcKEE.png

Контекст:

У німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу пішов з життя міський голова Харкова Геннадій Кернес. Його поховали 23 грудня на міському кладовищі № 2. Близький друг мера бізнесмен Павло Фукс розповів, що коли Кернес прокинувся в "Шаріте", то взагалі не міг зрозуміти, як там опинився. Пізніше він прийшов до тями та навіть дивився телевізор. Також Фукс розповів, що після реанімації Кернеса перевезли в палату, де лікувався поляк, з яким він і спілкувався. У листопаді Кернес був бадьорий, але пізніше у нього відмовила нирка і почало боліти серце.

Харківський депутат від партії ОПЗЖ Анатолій Родзинський повісив на стіну будівлі мерії меморіальну дошку в пам'ять про покійного Геннадія Кернеса. Вже через годину після цього табличку зняли працівники міськради. Син Кернеса сказав, що Анатолій "всього-на-всього жива істота".

У Харкові завершилася десята ювілейна виставка собак. У 2021 році її присвятили пам'яті Геннадія Кернеса. Зазначається, що у змаганнях взяли участь собачки 100 різних порід. Перед журі вони показували все, на що здатні. Всім учасникам давали нагороди, а головним призом став "Кубок пам'яті Геннадія Кернеса", який завоювала хаскі. Виставка проходила під наглядом міської влади.




Натали

12 серпня 2021, 14:25

Кернес лучший! Благодаря ему Харьков самый красивый город и не только в Украине. А кому не нравится, пусть идёт лесом

Кирилл

7 серпня 2021, 01:04

Елена, теряйся чепуха. Будут нам с села указывать

Валерий

6 серпня 2021, 20:26

Кто не жил в Харькове тому не понять...

Елена

6 серпня 2021, 19:57

Теперь к сожалению принято в Украине,устанавливать мемориальные доски всем ворам и бандитам.Умер,царство ему то,что заслужила его душа.А память на Земле,по его заслугам...Позор,Харькову было иметь такого бандита у власти!

Игорь

6 серпня 2021, 18:36

Как же умеют темы менять...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися