Співробітники СБУ зупиняли автобуси, "забиті" членами «Нацкорпусу»: відповідь силовиків

Члени "Нацкорпусу" створили злочинну організацію

У Валках 6 серпня співробітники СБУ зупинили два автобуси, якими представники "Нацкорпусу" їхали до Києва. В СБУ розповіли, що все було абсолютно законно, оскільки вони діяли в рамках антитерористичних навчань, а не політичних переслідувань.

Начальник управління Служби безпеки в Харківській області Роман Дудин, заявив, що в автобусах частина людей, яка ледве досягла 18 років і на Сході України не служила. Також він додав, що члени "Нацкорпусу" створили організацію, яка займалася здирництвом і арешт членів цієї "команди" не відноситься ніяк до політичних переслідувань.

Дудін нагадав, що участь в організаціях або політичних рухах не звільняє від кримінальної відповідальності за злочини. Тяжкі злочини проти громадських свобод і державного суверенітету під виглядом патріотичних гасел пообіцяв брати під особистий контроль.

Контекст:

У Харківській області затримано сім осіб, включно з можливим організатором. Серед фігурантів є правоохоронці та учасники бойових дій. За версією слідства, учасники групи, в яку загалом входять близько 50 осіб, вимагали гроші у підприємців і припинення займатися бізнесом. Правоохоронці заявляють, що за місяць угруповання заробляло мільйон гривень.

  До цього в ЗМІ розповіли про затримання кількох членів харківського обласного відділення "Нацкорпусу". Крім того, журналісти зазначили, що членів "Нацкорпусу" підозрюють у занятті рекетом і створенні організованого злочинного угруповання. Представники "Нацкорпусу" називають зазначені заходи силовиків "зачисткою Зеленського".




Антибандеровец

7 серпня 2021, 14:34

Все бандерокопытные твари должны сдохнуть мучительной смертью!

Житомирянин

7 серпня 2021, 13:48

Так, вони ж майже дiти...

украинец

7 серпня 2021, 13:00

все правильно, нациков из наSSкорпуса давно пора на нары. Их покровитель свалил - п и з д е ц вам мрази.

Валерій Караванський

7 серпня 2021, 09:44

Не вірю жодному слову СБУ .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися