Членів «Нацкорпусу» з Харкова взяли під варту

В СБУ розповіли про восьмому підозрюваному

У Києві Шевченківський суд вирішив взяти під варту сімох підозрюваних, які, за даними силовиків, організували злочинне угрупування. У банду входив і лідер харківського "Нацкорпусу" 27-річний Сергій Величко, якого ще називають Чіллі-Віллі. Про це розповіли журналісти, які перебували в будівлі суду.

За попередніми даними, Сергія Величка відправили під варту на 60 діб. При цьому взяти Сергія на поруки намагався народний депутат з партії "Голос" Андрій Шараскін, але суд відмовив йому. Крім того, під варту відправили Івана Никифорова, Сергія Козлюка, Олега Скрипку, Кирила Крикунова, Дмитра Колесникова та Артема Субочева.

Також в СБУ розповіли про восьмого підозрюваного, якого поки не затримували. Швидше за все, йдеться про Артема Мошенського, якого на початку липня підстрелили в Харкові й зараз він на лікуванні в Ізраїлі.

Підозрюваним інкримінують статті 255 (створення злочинної організації), 189 (вимагання), 206 (протидія законній господарській діяльності) УКУ.

Контекст:

⬤ У Харківській області затримали сім осіб, включно з можливим організатором. Серед фігурантів є правоохоронці та учасники бойових дій. За версією слідства, учасники групи, в яку загалом входило близько 50 осіб, вимагали гроші у підприємців і щоб вони припинили займатися бізнесом. Правоохоронці заявляють, що за місяць угруповання заробляло мільйон гривень.

  До цього в ЗМІ розповіли про затримання кількох членів харківського обласного відділення "Нацкорпусу". Крім того, журналісти зазначили, що членів "Нацкорпусу" підозрюють у зайнятті рекетом і створенні організованого злочинного угруповання. Представники "Нацкорпусу" називають зазначені заходи силовиків "зачисткою Зеленського".




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися