За Товмасяна внесли заставу майже 3 млн гривень

На голову облради наклали низку обов'язків

За голову Харківської обласної ради Артура Товмасяна, який є підозрюваним в отриманні хабаря у 1 млн гривень, внесли заставу. Про це розповів журналіст Олег Новіков, повідомляє Depo.Харьков.

Повідомляється, що на рахунок Вищого антикорупційного суду (ВАКС) були перераховані 2,996 млн гривень застави, який визначили для голови облради, як запобіжний захід.

"Також на нього наклали такі обов'язки: з'являтися за першим викликом: чи не відлучатися з Харкова без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними й свідками; здати на зберігання закордонного паспорта", - зазначив Новіков.

Журналіст також підкреслив, що прокуратура просила заставу у більшому розмірі - 4 млн гривень.

Нагадаємо, що голова Харківської обласної ради Артур Товмасян отримав повідомлення про підозру в отриманні неправомірної вигоди. Детективи НАБУ визначили кваліфікацію дій підозрюваного відповідно до частини 4 статті 368 Кримінального кодексу України ("одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі посадовою особою, яка посідає особливо відповідальне становище, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди").

За даними НАБУ, Товмасян у 2021 році міг отримати неправомірну вигоду в розмірі 1,05 млн гривень за те, щоб керівник одного з обласних комунальних підприємств залишився на своїй посаді. Суму передавали чотирма траншами в першому півріччі. Адвокат може бути причетний до передачі грошей від керівника комунального підприємства. Також слідчі встановили, що між головою облради і його заступником була змова. Зараз у НАБУ встановлюють коло осіб, причетних до подій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися