Харків'яни зможуть спостерігати зорепад Персеїди: в планетарії назвали дату

Для цього треба знайти на небі сузір'я Кассіопеї, і лівіше і під ним розшукати сузір'я Персея

Жителі Харкова зможуть побачити захоплююче явище - великий потік зорепаду Персеїди. "Зірки" падатимуть в ніч з четверга на п'ятницю, 13 серпня. Про це розповіла директор Харківського планетарію Галина Железняк, передає Depo.Харьков.

Астрономи говорять, що нинішній пік зорепаду Персеїди почнеться з ночі четверга, 12 серпня, і триватиме до перших годин п'ятниці, коли небо стане темним.

Якщо в цей час над Харківською областю буде дуже темне і безхмарне небо, а світло Місяця не буде заважати, харків'янам і мешканцям області пощастить побачити яскравий метеорний потік року. Для цього треба знайти на небі сузір'я Кассіопеї, і лівіше і під ним розшукати сузір'я Персея. Там і можна спостерігати за максимальним скупченням падаючих "зірок"

Відзначимо, що зорепад є умовною назвою захоплюючого явища, оскільки в цю ніч з'являється можливість побачити падіння метеорів - яскравих спалахів, схожих на зірки.

Вважається, що в період падіння метеорів прийнято загадувати бажання, які повинні обов'язково здійсниться. Правда, найкраще загадати найзаповітніше, адже "зірки" падають занадто швидко і ви не встигнете довго перебирати в голові повний список бажаного. Астрологи і езотерики також відзначають, що бажання слід згадувати виключно для себе і не просити за інших людей.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в наступні дві доби (13 - 14 серпня) погодні умови на Харківщині будуть формуватися під впливом східної периферії європейського антициклону "Elfi". Буде сухо, а температурний фон знизиться на 2 - 4 градуси, особливо в нічний час.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися