Над нічним Харковом пронесеться метеорний потік Персеїди

Персеїди можна побачити неозброєним оком у районах з ясним небом з четверга на п‘ятницю

Цьогорічний пік зорепаду Персеїди почнеться з ночі четверга й триватиме до перших годин п’ятниці, коли небо стане найтемнішим. Про це повідомляє Daily Mail

Сам метеорний потік часто називають найяскравішою подією року через його яскравість та активність. Харків’яни зможуть насолоджуватися одним з найяскравіших метеорних потоків року, коли він досягне свого піку у четвер, коли щогодини над Великобританією буде видно до 40 падаючих зірок.

Метеорний потік Персеїд, також відомий як "вогняні сльози святого Лаврентія", відбувається, коли Земля оре через галактичні уламки, залишені внаслідок проходження комети Свіфт-Таттл.

Його буде видно як на північ, так і на південь від екватора, хоча з тих, що знаходяться в середніх північних широтах, буде видно найкращі види.

Метеоритний дощ часто називають найкращим у цьому році через його яскравість та активність. Цього року очікується до 40 метеорів на годину.

"Якщо ви перебуваєте в Північній півкулі і далеко від світлового забруднення, ви можете помітити більше 40 Персеїд на годину. Якщо ви знаходитесь у місті, то кожну годину ви можете бачити лише кількох; спостерігачі в південній півкулі також побачать меншу кількість персеїдів, причому жодна з них не видна нижче 30 градусів південної широти", - сказали в NASA.

Найкращий спосіб побачити шоу, яке відбувається щороку, подалі від вогнів міст, міст, будівель та дерев, а також звідки відкривається краєвид горизонту. Перегріте повітря навколо метеорів світиться і залишає за собою сліди світла та вибухи у вигляді вогняних кульок.

Комета Свіфт-Таттл, що викликає Персеїди, має ширину 16 миль і утворена з льоду та скелі. Прокочується по нашій Сонячній системі раз на 133 роки, з останнім проходом у 1992 році.

Комета наблизиться до мільйона миль від Землі 5 серпня 2126 року та 24 серпня 2261 року. Назва "Метеорний потік Персеїд" походить від того факту, що метеори, схоже, вилітають із сузір'я Персея - 24 -го за величиною сузір'я в небі. Як пояснює доктор Мессі, подія найкраще для перегляду в Північній півкулі.

"Промінь для Персеїд - точки на небі, з якої, здається, походять метеори - знаходиться в Персеї і високо в Північній півкулі неба", - сказав він.

Це 58 градусів на північ від небесного екватора, що означає, що він буде над головою з 58 градусів на північ (широта таких місць, як Уллапул в Шотландії).

Як раніше повідомляв портал "Коментарі.Харків", приємна прохолода та комфортне тепло - яку погоду прогнозують синоптики харків'янам.





Анон

14 серпня 2021, 20:44

Не прошло,метеоритный дождь можно наблюдать практически до конца августа,просто 12-13-14 был пик,когда "падающих звёзд" больше всего.

сергей

14 серпня 2021, 12:08

какой вообще смысл этой новости в субботу-когда это событие уже пролшло ? авторы дебилы

Василий Тимохин

13 серпня 2021, 18:38

Так сегодня пятница, ДБ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися